OM LISAS DESIGN


Vi vill erbjuda ett hållbart alternativ av kläder och heminredning i certifierat linne. Du gör ett bra miljövänligt köp och produkten är sydd i Sverige under garanterat goda arbetsförhållanden.
Du kan känner dig unik och välklädd vid alla tillfällen i våra linnekläder.
Du ska var nöjd med ditt köp och få lust att titta efter nya modeller och färger hos Lisas Design.
Vi lägger tid och kraft på att göra Din köpupplevelse så positiv som möjligt.
Hållbarhet, miljövänligt, välskräddat, närproducerat och god kundservice är viktigt för oss.

Vi vill vara ett alternativ till "slit och släng", massproduktion och överkonsumtion.

Alla våra produkter sys i Sverige.

För att motverka negativ miljöpåverkan är alla plagg sydda med sömsmåner så att du själv lätt kan justera storleken i sidorna och därmed minska antalet returer för storleksbyten.
Fållar är generösa så att längden kan ändras.
Vi är noga vid tillskärning och sparar tygspill som kan användas till bland annat barnkläder.Jag Lisa, företagets grundare, är uppvuxen i Enviken. En liten by i Dalarna som är de trakter där jag hittar så mycket inspiration. Min mormor Bitti är en källa till det och en stark drivkraft för mig. Hon vävde ylletyget till kjol och förkläde i min kulldräkt som jag fick 15 år gammal. Blusen i linne vävdes av en annan kvinna i byn och dräkten syddes ihop av ytterliggare en fantastisk dalkulla. Jag är oerhört stolt över min unika och vackra hembygdsdräkt och de som tillverkade den. Den passar strålande vid alla speciella tillfällen och jag använder den så ofta jag kan, år ut och år in.                      

Mormor odlade lin på små åkrar i byn på 30- 40talet. I liten skala, mest för husbehov och intressets skull. Hon och en vän ryckte upp och samlade in linet i kärvar som sänktes ner i tjärnens klara vatten för att rötas. Sen började en arbetssam process att förädla linet. I skäktkammaren i byn häcklas, bråkas och skäktas linet för att urskilja användbara fibrer. Ett rufsigt nystan blir till, en lintott, som vi gärna kallar små barn med ljust busigt hår. Nystanet sätts på spinnrocken och spinns till fin tråd att väva vackert hållbart och miljövänligt linnetyg av. Styckena kunde sedan läggas ut på marken för att blekas i solen.                                      

Mormors linnetyg blev till sist handdukar, lakan och blusar till hembygdsdräkter som varade i generationer.               

 Ett verkligt genuint och hållbart handarbete. 

                                                                                           
Linne är ett naturmaterial och ett av våra miljövänligaste och hållbaraste textilier. Ett bra miljöval. Lin behöver inte konstbevattnas vid odling och är i sig självt motståndskraftigt mot sjukdomar. Linets fibrer är biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara.
Vår verksamhet ska vara etiskt och miljömässigt hållbar i alla led så långt som möjligt.


Välkommen till Lisas Design!