SKÖTSELRÅD

Sköt om dina plagg i linne så blir de vackrare med åren.

Eftersom linne är ett levande material finns ojämnheter i tyget och just denna egenskap gör att linnet har en så speciell känsla och lyster.

Allt linne i sortimentet är förtvättat och krymper inte. Det kan dra ihop sig något vid tvätt men det ger med sig när du använder plagget.

Tvätta dina linneplagg med miljövänligt skonsamt tvättmedel. Centrifugera och häng upp direkt för att motverka skarpa veck. Avstå torktumling alternativt endast ett par minuter för att släta ut veck.

Linnetyg blir mjukare efter några tvättar och mer lättstruket.

Linne stryks med fördel lätt fuktigt. Strykjärnet kan vara ordentligt varmt, tre prickar, men inte på max.

Linnetyg kan få ett glansigt och mycket slätt utseende vid strykning medans det ännu är fuktigt efter tvätt, vilket ger en striktare look. Stryk på avigsidan om du ogillar det eller med ånga när plagget torkat för en mer avslappnad stil.

Tvätta inte dina linneplagg i onödan. Häng ut på vädring om du har möjlighet.

Naturliga "knoppor" i linnestrukturen kan förekomma och bildas. Om du vill ta bort dem bör du helst peta in dem mot avigsidan med en nål. Vissa sitter löst och kan försiktigt dras bort efter kontroll att de inte sitter ihop med en tråd.


Tips:

När du är på resande fot kan du hänga linneplagg i badrummet när du tar en varm dusch. Ångan gör att veck slätas ut betydligt.

Spraya plaggen lätt med vatten, t ex med en blomspruta, så hänger veck ut sig bra.           

 Eller fukta på veck med blöt hand och släta ut med handen.

Linnetyg orsakar inte allergier och är därför lämpligt för dig med känslig hy och hudproblem.